Restauratie, fonds en middelen

Met een dergelijke rijke historie en centrale rol in het vroegere dagelijkse leven ligt het voor de hand de Uffelse molen ook nu weer een actieve sociaal, culturele rol te laten vervullen voor zowel bewoners, verenigingen en organisaties uit de gemeentes Leudal, Nederweert, Weert, Maasgouw en Kinrooi als voor geïnteresseerden uit de verdere Belgische en Nederlandse omgeving.

Sedert 2008 zijn de gebouwen en de omgeving - in nauwe samenwerking met de gemeente Leudal, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), restauratie architect Teun Dorrepaal van architectenbureau Dorrepaal en historicus Leon Dentener - zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke vorm hersteld en heeft het onder andere de functie van regionaal ontmoetingsplekje gekregen. Het gebied rondom de molen en de Uffelse beek zal in de komende periode - planning is 2015/ 2016 - worden heringericht.
Om dit voornemen en met name de herinrichting aan de waterkant inclusief restauratie van het molenrad en het terugplaatsen van het sluisverdeelwerk te realiseren, zijn subsidies, giften en donaties niet alleen van harte welkom, maar zelfs onontbeerlijk.

Hetzelfde geldt voor ambachtelijke kennis en ervaring. Heeft u (restauratie) ervaring en vindt u het leuk om mee te werken - met raad of daad - aan de restauratie van het molencomplex, stuur mij dan een mailtje. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
We denken daarbij niet alleen aan molenaars, metselaars, dakdekkers, electriciens, loodgieters, smeden, timmerlui, maar ook aan mensen met affiniteit voor interieurinrichting, oude ambachten.
 
 
Restauratiefonds
Voor de restauratie en onderhoud van het specifieke molencomplex en bedrijf, is een restauratiefonds gecreëerd. Ook uw bijdrage is van harte welkom op rekening nummer NL75 ABNA0485 8752 17 inzake restauratiefonds Uffelse Molen.
Het beoogde resultaat: een prachtig decor en een gastvrij onderkomen voor de liefhebbers van een natuurlijke en historische Limburgse omgeving.
 
 
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 26 maart 2022.