De Uffelse Molen


Onze gelagkamer met volledige horecafaciliteiten is jaarlijks vanaf Pasen tot eind november elk weekend op zaterdag vanaf 11.00 uur en zondag vanaf 10.00 uur geopend tot minimaal 18.00 uur.

Bel ons voor eventuele tussentijdse mogelijkheden. Groepsactiviteiten in de zin van bijvoorbeeld familiefeesten, verenigingsactiviteiten en bedrijfsbijeenkomsten zijn het hele jaar mogelijk.


Welkom op de internet pagina van de Uffelse watermolen in Haler - Uffelsen in de Limburgse gemeente Leudal (voorheen gemeente Hunsel). Maak kennis met de rijke historie van deze aan de Uffelse beek gelegen onderslag graanmolen, de activiteiten en de toekomstplannen.

We doen er alles aan om de internetpaginas met informatie over de Uffelse molen en haar omgeving actueel te houden. Aan het activiteitenprogramma wordt regelmatig gewerkt. De gegevens - voor zover al bekend - staan vermeld. Ook op Facebook kunt u regelmatig over ons lezen. Klik hier als u naar onze Facebook pagina wilt gaan.

Wilt u reageren, dan kunt u ons een bericht sturen door links in het menu op de knop contact de drukken. Vergeet niet de gevraagde code in te typen. Deze code is uitsluitend bedoeld om automatisch aangemaakte berichten en andere ongewenste reacties (spam) te vermijden. Ook kunt u ons bellen op nummer 0031 620 629069 of tijdens het seizoen aan komen in de Uffelsestraat 5 in Haler Uffelsen. Wilt u met een groep(je) op een afwijkend tijdstip komen dan bent u - na afspraak - van harte welkom. Meer informatie vindt u onder het tabblad Activiteiten/ Horeca. Of klik hier. U vindt ons aan de doorgaande weg tussen Neeritter en Stramproy, kruising Sniekstraat en Uffelse straat.

Zoals gezegd heeft de Uffelse molen een rijke historie, die teruggaat tot vermoedelijk in de 13e of 14e eeuw. Lees meer over dit boeiende verleden door hier te klikken of op het tabblad "Geschiedenis".

Van verleden naar toekomst. In april 2004 is bij de gemeente het plan ingediend "De Uffelse molen, een regionaal ontmoetingsplekje". Het plan omvat ideeën over het toekomstig gebruik van de Uffelse molen en haar omgeving. Klik hier voor meer details of op het tabblad "Toekomst".

De plannen zijn enthousiast ontvangen, het bestemmingsplan is gewijzigd en sinds augustus 2008 wordt hard gewerkt aan de restauratie van het complex. De laatste stand van zaken leest u door hier te klikken of op het tabblad "Restauratie".

In en rond de Uffelse Molen vinden regelmatig historische en sociaal - culturele activiteiten plaats op het gebied van muziek, dans, theater. Klik hier om een overzicht te krijgen of op het tabblad "Horeca/ Activiteiten". Wilt u meer weten over onze mogelijkheden om in de Uffelse Molen bijvoorbeeld een familiefeest, een expositie, een theatervoorstelling, een minicongres te geven dan vindt u onder dit tabblad meer informatie over onze gebruiksmogelijkheden, faciliteiten en voorzieningen.

Met de Uffelse molen als uitgangspunt of als rustpunt zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om van allerlei vormen van stille recreatie te genieten of uitstapjes te maken naar historische plaatsjes in de directe omgeving zoals Thorn, Roermond, Neeritter, Maaseik of grotere plaatsen zoals Eindhoven, Maastricht, Aken, Brussel. Meer informatie over onze gastvrijheid en mogelijke toekomstige verblijfsmogelijkheden op de Uffelse molen vindt u door hier te klikken of op het tabblad "Overnachten".

Bevallen u de plannen en wilt u restauratie van het historisch deel van het molencomplex - in financiële of materiële zin - mede mogelijk maken, klik dan hier voor aanvullende informatie of op het tabblad "Restauratiefonds".

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 9 oktober 2023.